14 december 2016 Meet Up #38 “De eerlijke onderneming”

Promo 'What makes you click'
12 oktober 2016 Meet Up #36 “What makes you click”
20 september 2016
8 februari 2017 Meet Up #39 “Uitdagers van de democratie”
15 januari 2017

14 december 2016 Meet Up #38 “De eerlijke onderneming”

De Eerlijke Onderneming

De Eerlijke Onderneming

If you can’t open it, you don’t own it’ is het motto van ontwerper Bas van Abel en oprichter van Fairphone.

Een mobiele telefoon waarvoor arbeiders niet worden uit-gebuit. Inmiddels is Van Abel de CEO van een almaar groeiend bedrijf. In Shenzhen, China, laat hij ons de recycling methoden en innovatie van de Chinese telecom-industrie zien. De dilemma’s die hij tegenkomt zijn lessen voor iedereen die een eerlijke onderneming nastreeft.

Moderatie: Hans Horsten
LocatieSingularityU Innovation Hub, Torenallee 22-08, Eindhoven

Gasten:

JEAN-PAUL CLOSE
Grondlegger van Sustainocratie, het maatschappijmodel dat menselijke kernwaarden vooropstelt voor beleid, ondernemerschap, kennisoverdracht en onze maatschappelijke evolutie. Vanuit het sustainocratische gedachtegoed zijn multidisciplinaire samenwerkingsvormen ontstaan zoals AiREAS (gezonde verstedelijking vanuit luchtkwaliteit), FRE2SH (samen werken aan onze basisbehoeften) en STIR (participerend leren) waarin de overheid, maatschappelijk ondernemerschap, wetenschap en burgers samen verantwoordelijkheid nemen voor meetbare en duurzaam vooruitstrevende projecten. In Sustainocratie ontstaan geheel nieuwe, 21ste eeuwse werkwijzen zoals bijvoorbeeld het 4x winstmodel voor maatschappelijk ondernemen, een voedingsbodem voor nieuwe waarden gedreven marktleiders.

RUUD GULDEMOND
Ruud Guldemond uit Bergen op Zoom is 28 jaar en sinds 2013 eigenaar van Fietsatelier Guldemond. Na afronding van zijn bachelor innovatie management duurzame energie en transport, is hij gestart met het maken van nieuwe fietsen van oude frames. Momenteel is hij bezig met het ontwikkelen van een unieke bakfiets.

“Voor mij is de fiets een sleutel om mensen bij elkaar te brengen op lokaal, sociaal en ecologisch niveau. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat de fiets duurzamer kan, momenteel wordt de fiets steeds meer een consumptie artikel dat om de paar jaar vervangen wordt.”

RIK KONINGS
Ondernemende frisdenker uit Eindhoven met een groot hart voor maatschappelijk ondernemerschap en sociale innovatie. Met impact-coaching weet hij mensen in organisaties in beweging te krijgen naar de beste versie van zichzelf. Conceptontwikkelaar, visionair, inspirator, levenskunstenaar, ontwerper van nieuwe vergezichten die uitdagingen en obstakels weet te transformeren naar kansen en mogelijkheden.

Comments are closed.

Aanmelden