16 april 2019 Tegenlicht MeetUp 040 “Ons Basisinkomen Volgens Rutger Bregman”

13 maart 2019 Tegenlicht MeetUp 040 “Next Generation Democracy”
27 februari 2019
15 mei 2019 Tegenlicht MeetUp 040 “Future Fashion”
24 april 2019

16 april 2019 Tegenlicht MeetUp 040 “Ons Basisinkomen Volgens Rutger Bregman”

Historicus Rutger Bregman zette vier jaar geleden het basisinkomen op de politieke agenda. Zeker negen Nederlandse steden kondigden experimenten aan. Bregman werd een veelgevraagd spreker over de hele wereld. Hoe staan we er nu voor? En hoe zorgen we ervoor dat het basisinkomen toekomstbestendig kan worden?

Stel dat we een maandelijks inkomen ontvangen, zonder vragen of verplichtingen? Het internationale online project Ons Basisinkomen verkent met een zesdelige documentaire reeks de prangende vragen over het universeel basisinkomen. Wat gaan we de hele dag nog doen met gratis geld? Wat betekent werk eigenlijk voor ons en hoe ziet de toekomst van ons werk er dan uit?

Dankzij enkele afleveringen van VPRO Tegenlicht en het boek van Rutger Bregman ‘Gratis geld voor iedereen’ komt vergeten onderzoek naar het basisinkomen aan het licht. Hieruit blijkt dat dit eeuwenoude idee een probaat middel is voor armoedebestrijding en het aanjagen van nieuwe economische activiteit. Bregmans boek werd een internationale hit. Over de hele wereld wordt het basisinkomen inmiddels gezien als mogelijk antwoord op de stagnerende middeninkomens, de groeiende kloof tussen arm en rijk en de robot-revolutie.

Tafelgasten:

Hans Lindeijer – PvdA werkgroep BasisInkomen EHV
Jeroen ter Brugge – Filosofisch Sparringpartner
Elisabeth Scholt – Onderwijs en arbeidsmarkt, een leven lang leren

Moderator: Anemoon Langenhoff

Aanmelden Meetup:Vooraf aanmelden is nodig: dit kan via EventBrite

Vooraf eten:  
Wil je van te voren gezellig samen eten en nieuwe mensen leren kennen? Vanaf 18.00 uur staat er deze maand een groentecurry met rijst op het menu van het restaurant van de openbare bibliotheek. Hiervoor graag aanmelden via deze link

Filosofische workshop:
Onze huisfilosoof Ingeborg van den Bold zal een filosofische workshop geven die past bij de Tegenlicht Meet Up 040 van vorig maand. Het thema ‘Next generation democracy’, iedere generatie moet zich opnieuw de waarden van de democratie eigen maken, is zo belangrijk. Wil je samen met anderen filosoferen over democratie en horen wat filosofen hier over te zeggen hebben? Meld je dan aan voor deze workshop in De Bibliotheek Eindhoven.

Foto’s:

Wie deelneemt aan een Tegenlicht Meet Up 040, kan gefotografeerd worden. Deze foto’s kunnen gepubliceerd worden op onze website of op de social media kanalen van Tegenlicht Meet Up 040. Als u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit aangeven bij onze gastvrouw bij binnenkomst, bij onze fotograaf of bij een van de andere Tegenlicht vrijwilligers. Ook na afloop van de Tegenlicht Meet Up kunt u hierover contact met ons opnemen via info@tegenlicht040.nl. Wij zullen de betreffende foto dan verwijderen. Het kan voorkomen dat andere bezoekers van de Tegenlicht Meet Up 040 foto’s maken, op dit beeldmateriaal en het gebruik ervan hebben wij geen invloed.

Comments are closed.

Aanmelden