8 februari 2017 Meet Up #39 “Uitdagers van de democratie”

De Eerlijke Onderneming
14 december 2016 Meet Up #38 “De eerlijke onderneming”
2 november 2016
Tijdperk van de Mens
8 maart 2017 Meet Up #40 “Tijdperk van de mens”
14 februari 2017

8 februari 2017 Meet Up #39 “Uitdagers van de democratie”

Democratie

(klik voor persbericht)

Er staat veel op het spel voor de Europese democratie in 2017. Populisten zijn een niet meer weg te denken machtsfactor tijdens de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Elders zijn democratisch verkozen autocraten als Erdogan, Poetin en Trump aan de macht. Ook de technologische revolutie, ooit omarmd als hoeder van de vooruitgang, toont inmiddels haar schaduwkant via twitterdemocratie en de macht van nepnieuws op sociale media.

De vraag hoe ziek onze democratie is, is sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo dwingend geweest. Moeten we haar opnieuw uitvinden? Of gaat het roer definitief om?

Moderatie: Michiel Bosgra
Gasten: Ton van GoolBart Brouwers & Tjerk Langman

Ton van Gool is eindredacteur van VPRO Medialab en was eerder projectleider Cultuur Strijp-S, directeur/curator van MU en directeur van de Effenaar. Hij spreekt op persoonlijke titel over ‘Parallelle democratie’.

Bart Brouwers is hoogleraar Journalistiek aan de Universiteit Groningen en media-ondernemer in Eindhoven. Ook is hij mede-eigenaar van E52.nl, journalistiek platform voor innovatie. Bart is deskundig in het fenomeen ‘nepnieuws’. Nepnieuws is een van de bedreigingen van democratie.

Tjerk Langman is verpleegkundig meldkamercentralist en commissielid fractie LPF gemeente Eindhoven. Hij zette zich in voor het referendum over Associatieverdrag met Oekraïne. Tjerk ziet het referendum als ultieme vorm voor de burger om inspraak te krijgen.

De Meet Up vindt plaats van 19.00 tot 22.30 uur. We kijken eerst samen naar de desbetreffende uitzending (19.00 – 20.00 uur) en gaan vervolgens met elkaar in gesprek over het onderwerp (20.00 – 22.30 uur).
Locatie:
 SingularityU Innovation Hub, Torenallee 22-08, Eindhoven.

Eventbrite - Tegenlicht MeetUp Eindhoven #38 "Uitdagers van de democratie"

Er wordt op 15 Februari ook een Jump Movement event georganiseerd! Meld je nu gratis aan via EventBrite!

Jump! Movement

Jump! Movement

Bij de Bibliotheek Eindhoven wordt op 3 Maart een Filosofische workshop Democratie georganiseerd. Meld je aan bij via EventBrite (niet gratis)

Bibliotheek Eindhoven

Bibliotheek Eindhoven

 

 

 

Comments are closed.

Aanmelden