8 maart 2017 Meet Up #40 “Tijdperk van de mens”

8 februari 2017 Meet Up #39 “Uitdagers van de democratie”
15 januari 2017
VPRO: Wij-samenleving
12 april 2017 Meet Up #41 “Wij-samenleving”
15 maart 2017

8 maart 2017 Meet Up #40 “Tijdperk van de mens”

Tijdperk van de Mens

Tijdperk van de Mens

Tijdperk van de Mens

Tijdperk van de Mens

Een oceaan die net zoveel plastic als vis bevat, een atmosfeer volgepompt met CO2 en het massaal uitsterven van dieren. De vernietigende invloed van de mens zal minstens zo desastreus zijn als de asteroïde-inslag die ooit de dinosauriërs van de planeet deed verdwijnen.

Reden voor de Nederlandse wetenschapper Paul Crutzen om een nieuw geologisch tijdvak te introduceren: het Antropoceen, oftewel het tijdperk van de mens.

De Meet Up vindt plaats van 19.00 tot 22.30 uur. We kijken eerst samen naar de desbetreffende uitzending (19.00 – 20.00 uur) en gaan vervolgens met elkaar in gesprek over het onderwerp (20.00 – 22.30 uur).

Moderatie: Ineke Hurkmans

Tafel gasten: Julia van BovenGeert Verbong en Arne Hendriks

Julia is filosoof en studeerde in Amsterdam, Berlijn en Londen. In Utrecht studeerde zij Toegepaste Ethiek. Nu werkt zij bij ABN AMRO waar zij zakelijke klanten adviseert over duurzaamheid. Julia is dus iemand die praktische invloed heeft op de duurzaamheidskoers van bedrijven.

Geert is hoogleraar “systeem innovaties en duurzaamheid transities” aan de TU Eindhoven en geeft les in transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Arne is kunstenaar en werkt aan een speculatief onderzoeksproject ‘The Incredible Shrinking Man’. Hulpbronnen op aarde drogen op en het zou goed zijn als mensen kleiner werden. Maar voordat we naar een meer geschikte grootte krimpen, moeten we ons afvragen wat we geleerd hebben van groot zijn.

Locatie: SingularityU Innovation Hub, Torenallee 22-08, Eindhoven.

Er wordt op 14 Maart ook een Jump Movement event georganiseerd! Meld je nu gratis aan via EventBrite!

Jump! Movement

Jump! Movement

Bij de Bibliotheek Eindhoven wordt op 7 April een Filosofische workshop Duurzaamheid georganiseerd. Meld je aan bij via EventBrite (niet gratis)

Bibliotheek Eindhoven

Bibliotheek Eindhoven

 

Comments are closed.

Aanmelden