9 mei 2018 Tegenlicht MeetUp “De onsterfelijken”

11 april 2018 Tegenlicht MeetUp “Worsteling van de Groenmens”
28 maart 2018
Ons gemeengoed
13 juni 2018 Tegenlicht MeetUp “Ons gemeengoed”
21 mei 2018

9 mei 2018 Tegenlicht MeetUp “De onsterfelijken”

Onstervelijken

Op zoek naar het eeuwige leven op aarde. Het epicentrum van menselijke hoogmoed nu is Silicon Valley.

Wetenschappers, ondernemers en durfkapitalisten daar zijn ervan overtuigd dat ouder worden een ziekte is en dat zij een middel tegen sterven zullen vinden. Misschien niet binnen hun eigen levenstijd, maar dan toch zeker in de jaren erna.

Sommige miljonairs hebben daarom hun persoonlijke vrieskist al klaar staan om na hun dood weer tot leven te worden gewekt. Anderen kunnen niet zo lang wachten en gebruiken zichzelf als proefkonijn voor allerlei medische ingrepen tegen ouderdom. Zo hopen ze aan hun lot als sterveling te ontkomen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen en wat zeggen ze over onze menselijkheid? Wat zegt de gedachte dat ouderdom een ziekte is die te genezen is? Wil iedereen wel zo lang leven? En wat zijn wij eigenlijk bereid om daarvoor te doen of te laten? 

Doorpraten over deze intrigerende aflevering van VPRO Tegenlicht? Dat gaan wij doen in de Tegenlicht Meet Up 040 op 9 mei 2018.

Tafelgasten:

  • Sara Kaiser, ontwerper en exposant bij TAC, onderzoekt ideeën over extreme levensverlenging en levensverlengende leefstijl.
  • Olia Fjodorowa, filosoof en bekend met Russische sciencefiction literatuur.
  • Michel Decré, innovator van neurotechnologie, zoals breinimplantaten, schrijft nu zijn eerste sciencefiction roman over onsterfelijkheid.

Moderator:
Ingeborg van den Bold

Gratis aanmelden kan via EventBrite.

Locatie:
Designhuis Eindhoven, Stadhuisplein 3 5611 EM Eindhoven

Tip: 
Op vrijdagmiddag 18 mei 2018 is er een verdiepende activiteit bij deze Tegenlicht meet Up 040 in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven: Filosofische workshop Ouderdom.

Comments are closed.

Aanmelden